Usein kysyttyä

Ohessa vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Dosse-annosjakelu­palvelusta.

Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi tai sinulla on muuta kysyttävää, voit ottaa yhteyttä.

Apteekista tilattavassa Dosse-annosjakelupalvelussa lääkkeet kerätään koneellisesti kertakäyttöannospusseihin, jonka ansiosta se hygieenisempää ja virheettömämpää kuin perinteinen ihmisen käsin tekemä dosettilajittelu.

Koneellisessa annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet kahden viikon erissä.

Annospussissa on henkilön tietylle päivämäärälle ja kellonajalle määrätyt lääkkeet.

Koneellisessa annosjakelupalvelussa apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet kahden viikon erissä.

Yksittäiset annospussit ovat rullassa, joita säilytetään pahvisessa annostelijakotelossa, josta ne on helppo repäistä käyttöön.

Asiakas saa toimitettavien annospakattujen lääkkeiden mukana yhtenvedon jaetuista lääkkeistä, joka on samalla ajantasalla oleva lääkityslista.

Useimmat tabletti- ja kapselimuotoiset lääkkeet ja valmisteet.
Nestemäiset lääkkeet, sytostaatit, vahvat hormonivalmisteet tai lyhytaikaiset kuurilääkkeet, kuten antibiootit eivät sovellus annosjakeluun.

Säännöllisessä käytössä olevat tabletti- tai kapselimuotoiset vitamiini- ja hivenainevalmisteet voi olla mahdollista saada myös valmiiksi annosteltuina. Kysy tarvittaessa lisää apteekista.

Mitä vakaampi lääketasapaino, sen paremmin annosjakelun edut palvelevat asiakasta.

Apteekissa annosjakeluun perehtynyt farmaseutti tai proviisori tarkistaa lääkityksen yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet sekä annostukset ja oikeat ottoajankohdat. Lääkitysperusteen tarpeellisuuden ja kokonaisuuden arvioi hoitava lääkäri.

Kerää tieto käyttämistäsi lääkkeistä sekä mahdollisista vitamiineista ja ravintolisistä. Kirjaa annostustiedot ja ottoajankohdat. Varmista hoitavan lääkärin nimi ja yhteystiedot. Informoi lääkäriä halukkuudestasi aloittaa Dosse-annospalvelun käyttö tai ota yhteyttä Dosse-apteekkiin.

Apteekissa farmaseutti käy kanssasi yksityiskohtaisesti läpi palvelun käyttöönoton.

Saat lääkkeistä normaalin Kela-korvauksen. Dosse-annosjakelupalkkion Kela-korvattavuus edellyttää, että asiakkaalla on käytössä vähintään kuutta korvattavaa, annosjakeluun soveltuvaa lääkettä palvelun aloitusvaiheessa.

Apteekki hinnoittelee itse palvelun. Keskihinta on noin 8-15 euroa/viikko laajuudesta riippuen.

Mikäli  annospussista pitää poistaa tabletteja, ulkonäön voi tunnistaa helposti älypuhelimeen asennettavalla QR-koodilukijalla. Sovellus näyttää annostuskortista lääkkeiden kuvat, tekstit sekä Lääkeoppaan tiedot.

Kaikkien annosjakelulääkkeiden kuvat löytyvät myös täältä: https://laakehaku.pharmados.fi

Dosse on ollut pelastus kiireisessä arjessani. Ei enää huolta lääkkeiden seurannasta!